10 tips voor je Motorola Moto G

De Motorola Moto G is een ‘gamechanging’ telefoon met een quad core chip , pure Android 4.3 en een haarscherp HD-scherm is het een fantastische aankoop voor iedereen! De Moto G zal zeker deze kerst naar menig kerstboom zijn weg vinden 🙂 Dus voor al deze mensen hebben wij alvast even enkele tips verzameld om echt alles uit je Moto G te kunnen halen.


1 . Beveilig uw telefoon
De Moto G is misschien goedkoop , maar je wilt ervoor zorgen dat je deze niet verliest . De telefoon wordt geleverd met Motorola’s eigen ‘ Device ID ” -systeem , waar u de handset kunt registreren en lokaliseren later als je het kwijt bent . Bij het inschakelen van de Moto G voor de eerste keer wordt u gevraagd om uw Google- account in te voeren om deze dienst te activeren , maar als u deze stap voor welke reden dan ook overslaat , kunt u het proces opnieuw te beginnen door te gaan naar Instellingen > Motorola apparaat ID . Het is ook mogelijk om de telefoon te ontgrendelen vanuit dit menu. Wat je ook kunt installeren is de Android apparaatbeheer welke je kunt vinden in de Play Store. Met deze app kun je altijd je telefoon terug vinden en deze ook bellen zodat je hem kunt horen, of natuurlijk de dief de stuipen op het lijf jagen 🙂

2 . Neem een screenshot
U kunt een screenshot van uw beeldscherm te nemen door de power-knop en de volume knop ingedrukt te houden samen . De resulterende schot zal worden opgeslagen in de galerij van uw telefoon , in een map met de naam – je raadt het al – Screenshots .

3 . Voeg widgets toe aan uw slot schermMoto_G_lock screen Widgets zijn nog steeds een van de meest unieke kenmerken van Android , en in Android 4.3 , zijn ze niet beperkt tot uw homescreen, je kunt ze bekijken zelfs als je telefoon is geblokkeerd.

4 . Foto’s automatisch uploaden naar de cloudIn het slot scherm , schuif van links naar rechts en tik vervolgens op het plusteken om een widget toe te voegen . Deze omvatten uw agenda , messaging inbox en Gmail.

Het is mogelijk om uw foto’s en video’s te bewaren door middel van een cloud-gebaseerde upload service op uw Moto G. Google’s Facebook- rivaal Google+ wordt geleverd met een dergelijke functie , zo ook cloud file dienst Dropbox – die u beide zullen u vragen om de functionaliteit in te schakelen wanneer u zich aanmeldt bij hen voor de eerste keer .

5 . Transfer inhoud van je oude Android-telefoon
Android Google-dienst neemt de pijn uit van upgrading door u de mogelijkheid te geven om al uw gegevens op te slaan in de cloud , inclusief e-mails , contacten en applicatie informatie . Er zijn nog steeds elementen die niet goed worden overgedragen , maar vrees niet – de Moto G wordt geleverd met een handige ‘ Migrate ‘ tool, die dit alles sorteert voor u . Maar Google zorgt er over het algemeen voor dat je al je apps automatisch kunt installeren vanuit Google Play.

6 . Pas uw apps aan
Zie je die rij met pictogrammen aan de onderkant van je homescreen ? Dit zijn quick- launch snelkoppelingen naar de belangrijkste toepassingen , en standaard zijn ingesteld op Telefoon , Chrome , Messaging en Camera . U hoeft niet te blijven zitten met deze selectie, want zoals alles binnen Android is ook dit volledig aanpasbaar aan je eigen wensen. Hou je vinger op de app en je kunt deze wijzigen.  De enige snelkoppeling die u niet kunt verwijderen is het een in het midden , die het Moto G’s menu opent .

7 . Neem meerdere foto’s
Multi -shot burst modes is niets nieuws , maar de manier waarop ze worden geopend op de Moto G is bijzonder intuïtief . In plaats van naar een andere opnamemodus in te voeren of sleutelen aan opties , alles wat je hoeft te doen is uw vinger omlaag over het scherm en de camera zal blijven fotograferen zolang uw vinger in contact blijft met het display .

8 . Verander je telefoon in een zakformaat tolk
Reizen naar een nieuw land is vaak een beladen en gespannen ervaring – nieuwe voeding , verschillende weersomstandigheden , staren de lokale bevolking – en dan is er de taalbarrière waar u mee te kampen heeft. Uw glanzende nieuwe Moto G kan helpen. Het wordt geleverd met de nieuwste versie van Google Translate vooraf geïnstalleerd , wat betekent dat u direct spraak, tekst en zelfs handschrift kunt vertalen. Er zijn tal van verschillende talen om uit te kiezen – en de app zal zelfs proberen om de taal te detecteren als je onzeker bent.

9 . Open uw camera vanuit het lock screen
Als je een patroon voor schermvergrendeling of pincode op je telefoon hebt dan zul je ongetwijfeld ergeren aan het feit dat je het toestel moet ontgrendelen voor toegang tot de camera, en dat kan betekenen dat je net dat ene leuke shot mist. Gelukkig in Android 4.3 kunt u snel de camera naar voren toveren door deze naar boven te slepen, let er wel op dat als je de rest van de telefoon wilt gebruiken je alsnog je Moto G dient te ontgrendelen.

10 . Moeiteloos controle over de beltoon van uw telefoon
Met behulp van vooraf geïnstalleerde Assist toepassing de Moto G’s , kunt u uw telefoon vertellen wanneer u wilt dat het uw beltoon uitschakelt . Assist kan elke toekomstige vergadering die u in uw agenda hebt opgeslagen en geluid van de telefoon uitschakelen tijdens deze periodes . U kunt ook een tijd aangeven om ‘s nachts de telefoon op stil te zetten.

You may also like

2 Comments

  1. Hoi,
    misscien kunnen jullie mij helpen.
    ik heb pas een moto g4 aangeschaft en als ik bel of gebeld wordt gaat het scherm op zwart.
    Hierdoor kan ik niets meer doen met de telefoon en moet ik wachten totdat er aan de andere kant wordt opgehangen of dat de verbinding verbroken word.
    De telefoon zit niet in een hoesje of iets dergelijk.

    bij voorbaat dank voor uw snelle reactie,

    met vriendelijke groet, Ron Scholte

  2. Hallo,
    Nadat ik mijn emails heb verwijderd uit de inbox én prullenbak, verschijnen ze enkele seconden later wéér in mijn inbox.
    Ik heb een Moto G.
    Alvast bedankt,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.